Hvad må vi sige?

Hjælpemidler, støttesystemer, strukturværktøjer mm

Billedet er af Marvin, som deltog i et videnskabsforsøg hjemme hos min mor.

Der er mange nye ord, i den nye verden! Når ens barn er færdig udredt. Personlig havde jeg det svært med ovenstående ord, fordi jeg følte mig konfronteret med Benjamins diagnoser på en måde der gjorde ondt. Desuden måtte jeg jo også indrømme, at jeg ikke vidste noget som helst om nogen af alle de mange ting, og at jeg heller ikke kunne finde ud af hvad der ville give mening for os.
I årenes løb, har jeg lånt, lejet, fået og købt forskellige ting. Noget har været rigtig dårligt eller ligegyldig og andet er i dag fuldstændig uundværligt. Jeg ønsker i dette indlæg at holde fokus på hvad vi har nu, og hvordan vi bruger det. I nedenstående vil jeg derfor fortælle om de ting vi har, og dele links til steder det kan købes. Måske sidder du derude og mangler netop det, jeg kommer ind på?

Fidget –

Fidget cube, fidget spinner og popper. Benjamin har en lille skuffe på sit værelse med disse ting, vi kalder den dimse skuffen. Han har forskellige cubes, spinners og popper, som har forskellige hårdheder, overflader og farver. Han bruger dem, ofte på længere kører turer eller hvis vi skal være i venteposition et sted, f.eks. ved et lægebesøg hvor tiden jo kan trække ud i venteværelset. Han syntes det er beroligende at dimse med de ting og sjovt, hvilket gør han ikke kommer til at kede sig eller bliver stresset over ventetiden. I bilen handler det mere om, at han på længere turer kan blive kører syg og han føler det hjælper når han dimser og dermed flytter fokus.
Tingene er købt lidt forskellige steder, men en hurtigt Google søgning viser at de fleste faktisk er fra samme site.
https://legeakademiet.dk/

 

Ørepropper –
Benjamin er lyd følsom, hvilket jeg faktisk syntes er svært at forklare. Jeg hører ofte at han jo så bare ikke kan lide høje lyde, det er forkert. Han elsker at være i en fyldt håndbold hal eller til racerløb, og her er det ikke altid han gider have ørepropperne i. Omvendt, kan vi komme ned i vores lokale Rema, på et tidspunkt hvor der er flere end normalt også ryger de i. Benjamin forklarer selv, at der bare er lyde som er gode og lyde som er dårlige, det kommer an på hvad man lige kan lide. Han kan f.eks. slet ikke klare lyden af vores cykelpumpe, den er ikke voldsom men den er ikke rar for ham. Benjamin er god til at navigere i hvornår hans ørepropper skal bruges og hvornår de er ligegyldige, han har dem ofte i sin jakkelomme også er der et ekstra par på hans værelse og jeg har et par i min taske. Han har tidligere har hørebøffer, men han syntes de er grimme og trælse at have på, derfor gik vi over til ørepropper. Vi har prøvede en del forskellige før vi fandt frem til de rette.
Jeg kan desværre ikke finde et link til dem, men vi købte dem på Apoteket og de hedder ”Noise Choice”. De kostede 10 kr. og til den pris, syntes jeg det er ok, lige at købe nogle forskellige og teste.

Kugle pude og skammel –
En pude der sidder fast på Benjamins kontorstol og en skumskammel hvor der også er kugler i, som han kan sidde med fødderne på. Han bruger begge dele dagligt og syntes det giver ham ro i kroppen, desuden oplever jeg at hans tics stort set er væk når han sidder med dem, fordi han mærker sin krop anderledes og er mere groundet. Der fås rigtig mange forskellige typer, hårdheder mm. Det sæt Benjamin har er fra Protac.
www.Protac.dk

Marsvinet Marvin –
Marsvinet Marvin er en tyngdebamse fra mærket Floofers. Han fik den i julegave og den har fra dag 1. været med over alt, han knus elsker den. Den deltager i alt fra frisør besøg til hjemmeskole. Han syntes den er sjov og ja leger med den. Men den giver ham også en masse tryghed, fordi den er tung og dermed ”Krammer ham”, han føler et forhold til den og det er ganske nærende for ham. Den har en pose med kirsebærsten som kan tages ud og eksempelvis varmes, det har vi brugt en del om aften. Dels er varmen beroligende og hyggeligt her i det kolde vinter vejr, men Benjamin føler også den er mere levende på den måde og det gør ham glad.

https://floofers.dk/

Mobilize Me –

Dette produkt mp jeg hellere markere som reklame, da jeg har en igangværende samarbejdsaftale med dem.
Det er et struktur værktøj, som både bruges som kalender og som det jeg kalder opgave gennemgang. Benjamin har en app på sin ipad, hvor han kan åbne og se et overblik over dagens aktiviteter, derefter kan han trykke ind på hver enkel aktivitet og se om der er opgaver tilknyttet. Han har eksempelvis altid en på morgen og aften, hvor hans badeværelses rutinerne er. Det er stadig ret nyt for os, men vi er utrolig glade for det. Det er virkelig let at bruge og Benjamin føler han kan styre meget selv på den måde og er en stor del af at lave planerne.
Den helt store forskel for mig, er at vi kan have den med over alt. Vi har tidligere brugt pictogrammer på blandt andet vores køleskab, men ligeså snart vi så ikke er hjemme er det ret besværlig syntes jeg.

https://mobilize-me.com/

Time glas –
Han har et timeglas med 3 minutter, han bruger det til forskellige ting, men mest bad eller tandbørstning. Jeg må dog indrømme at det ikke bliver brugt meget, nu hvor vi har fået godt gang i Mobilize Me.

Medicin dosette –
Benjamin har en medicindosette med et rum til hver dag. Det var en vi fandt i Normal, til 35 kr. Han får kun kosttilskud, men det er en god måde at lærer ham på at han skal huske dem. Vi øver at han selv tæller dem op enten søndag aften eller mandag morgen. For mig handler det om at øve selvstændighed og indsætte støttesystemer, som støtter op omkring det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad må vi sige?